maanantai 19. heinäkuuta 2010

Ylivieska KV 18.7, raitapaidan upea suoritus!

Sunnuntai meni siis mukavasti koiranäyttelyssä, jonne lähdettiinkin jo aamulla kello 6.00 ajamaan. Akitoja oli ilmoitettu 4, mutta vain kolme oli paikalla. Akitoja oli edustamassa Tuikkeen lisäksi tämän kaunis Uhka-äippä ja veteraaneissa mukava Salli-muori. Uhkan ollessa myös näyttelyssä Tuikkeen kasvattaja Noora pääsi samalla näkemään meidän neidin. :) Sää oli mukavan lämmin ja poutainen, vaikka se enteilikin aluksi sadetta. Tuuli oli myös ajoittain kova. Kehät olivat myöhässä, sillä tuomari käytti paljon aikaa koirien tutkimiseen. Noh, eipä siinä auttanut muuta kuin odotella. Kehään kuitenkin sitten päästiin.

Tuike seisoo


Uhka-äippä liikkeessä


Salli-muori liikkeessä


Tuomarina akitoilla oli Theo Leenen Belgiasta. Kehässä Tuike ei jaksanut pitkän odotuksen jälkeen juosta kovinkaan hyvin ja meikäläinenkin jännityksissään lähti aluksi juoksemaan liian kovaa. Jotenkin se kuitenkin meni ja kehä oli mukavan iso, joten tilaa oli ainakin juosta. Seistä raitapaita jaksoi hyvin, vaikka neiti näyttikin melkoisen tympääntyneeltä. Tuomari oli mukava ja asiallinen, vaikkakin hirmuisen kovakourainen! Tarrasi heti kiinni koiran päästä, vaikka näitä kippuroita pitäisi lähestyä varoen. >8( Noh, minä tätä kyllä enemmän säikähdin kuin koira, Tuike tyytyi vain nuolemaan tuomarin sormia. :D Mutta kun tuomari ojensi vaaleanpunaisen nauhan, oli riemu rajaton! Me nimittäin Nooran kanssa ennen kehää puhuttiin, että on se Tuike hieman tukevassa kunnossa ja pitäisi hieman kiloja karsia pois, niin tuskin sitä ERI:ä sieltä tulisi. Tuosta neidistä kun ei ikinä kyllä tiedä, onko se tukeva vai onko se vain tuon jumalattoman tuuhean turkin syytä. Tuomarille Tuike ei kuitenkaan ollut liian tuhti vaan neidin kokonaistulokseksi tulikin JUN ERI1 PN1 SERT ROP!! :) Ja vielä ekaa kertaa junioriluokassa! Tästä kyllä kaikki kunnia kuuluu Tuikkeelle, joka tuntui vain ajatteleva: "Jaahas, käydäänhän tuolla nyt pyörähtämässä kun tänne saakka ollaan tultu." :) Ja kiitokset myös kasvattaja Nooralle esittämisvinkeistä ja tietty hienosta koirasta. ;) Ja loppuun arvostelua:

"10 months old. Young bitch. Nice brindle colour. Nice feminine head with correct eart set & carriage. Dark eyes. Complete bite. Good neck, shoulder & topline. Correct tailset. Strong body for age. Good angulation in front, could have a little more in stifle."


Tuike ylpeänä palkintoineen


Ryhmäkehässä


Ryhmäkehään jäimme, mutta sieltä ei menestystä tullut. Nyt neidiltä yritetään karsia hieman kiloja pois, just in case. :)

6 kommenttia:

  1. Suuret onnittelut kauniille Tuike-tytölle! Mahtava menestys. Onnea seuraaviin näyttelyihin!

    Kitti ja Mitsu (Vuorenvarman Jellona)

    VastaaPoista
  2. Hei onnittelut Tuikkeelle ja siulle (tietenkin!) miultakin! :D Ihana tuo kuva Tuikkeesta palkintoineen ;)

    P.S. Mie oon sitten Lotta en vaan jaksa vaihtaa kommentointinimeä kun on Google-tili näinkin sopivasti käsillä ^^

    VastaaPoista
  3. Ai tekin olitte täällä, tosin meni hieman menestyksekkäämmin ku meillä.. :) Onnea!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! Hieman jälkikäteen tosin. :')

    VastaaPoista