tiistai 10. elokuuta 2010

Paahteinen Sawo Show KV 6.-8.8

Kolmipäiväinen näyttelyviikonloppu Kuopiossa on nyt takanapäin ja tulokset olivat mahtavat! Erittäin kuuma sää verotti niin koirien kuin omistajien voimia, mutta muuten tunnelma oli mitä mainioin kehien laidalla. Tuttujakin nähtiin paljon, erityisesti mukavaa oli nähdä perjantaina Tuikkeen nätti sisko Sora. :) Perjantaina Tuike oli Soran kanssa kehässä, mutta muina päivinä Tuike oli ainoa akita. Ja Tuikkeen tuloksiin:

Perjantaina JUN H (tuomarina Denis Kuzelj, Bulgaria)
Lauantaina JUN ERI1 PN1 SERT ROP! (tuomarina Myrna Shiboleth, Israel)
Sunnuntaina JUN ERI1 PN1 SERT ROP! (tuomarina Manuel Loureiro Borges, Portugali)

Ei pöllömpi viikonloppu! :) Perjantain tuomari ei tykännyt Tuikkeesta, sillä on kuulema liian pitkä turkki ja vääränlainen ilme akitalle. Varsin outoa oli se, että tuomari ei koskenutkaan Tuikkeeseen, ei katsonut hampaita tai edes kysynyt koiran ikää! Muuten kyllä tuomari oli mukavan tarkka ja asiallinen herra. Lauantaina tuomari taas kehui perjantaina haukuttuja piirteitä ja hän sanoikin arvostelun loputtua meille: "She is a very nice dog, she just have to develope." (: Niin, vielähän Tuike on ihan baby. Sunnuntaina tuomari tykkäsi myös Tuikkeesta ja kehui etenkin Tuikkeen liikettä. Olen niin ylpeä Tuikkeesta, joka jaksoi kaikkina päivinä esiintyä todella hyvin kuumuudesta huolimatta! Ryhmäkehiin jäimme, mutta pyörähtämiseksi se jäi. Nyt onkin sitten sertejä ihan tarpeeksi kasassa, nyt raitapaidan täytyy vain kasvaa. Kyllä siitä muotovalio saadaa. :) Ja sitten arvostelut:

Perjantai (kaikesta en saanut ihan selvää):
"Correct size & type, but with not correct expression. Too rounded eyes. Topline not level specially not in movement (?). Frontlegs are not correct, not (?) in movement. Coat too long & not in optimal condition today."

Perjantai, sisko Sora ja vuoroa odottava Tuike

Lauantai
"Young bitch with correct type. Very feminine head. Correct eye shape. Good expression. Could be stronger in muscle. Good neck. Well developed chest in her age. Good angulations. Correct coat and colour. Movements typical for the breed."

Lauantai

Sunnuntai
"Nice head, expression. Good pigmentation. Good ears. Eyes could be a little bit smaller. Good neck, topline. Ribcage is well developed for the age. Nice coat. Enough bone. Good proportion of body. She could be better angulated behind. Nice mover."

Sunnuntai

Sunnuntain ryhmäkehän esiarvostelussa

Lisää kuvia näyttelyviikonlopusta löytyypi TÄÄLTÄ. Ensi sunnuntaina onkin sitten vuorossa akitojen erikoisnäyttely Heinolassa, saa nähdä miten käy. Mitään huipputuloksia en odota, sillä meitä on peloteltu tuomarin tiukkuudesta ihan tarpeeksi. :D

6 kommenttia:

  1. Hurjan hyvät saavutukset! Onnea, onnea!
    Hassu, kun vertaa noita perjantain ja lauantain arvosteluja keskenään...
    Oisin tahtonu Kairan kans tuonne Kuopioon, mutta ikää kun tuli vasta sunnuntaina sen seitsemän kuukautta, että junnuihin ois päässy. Tosin tuo nyt varmaan ois juossu vaan tuomaria karkuun..

    VastaaPoista
  2. Hyvä suoritus. :)
    Todellakin hassu tuo perjantain tulos ja arvostelu, mut kaikilla on vähän eri näkemys.
    Onnea!

    VastaaPoista
  3. Kiitos kiitos. :) Joo, jälkeenpäin naurettiin kuinka perjantain ja lauantain arvostelut erosivat toisistaan. Mutta makuasioista ei sovi kiistellä. :D
    Elähän nyt Tanja, ties millainen näyttelytähti siitä Kairasta vielä kehkeytyy. ;)

    VastaaPoista
  4. Hyvät on kyllä nuo la ja su päivien arvostelut. Perjantaina kun kehään mentiin niin näki jo kauas siitä tiukkis tuomarista että ei tykänny hirveesti kummastakaan koirasta. :D Soraakin kopeloi niin kovakourasesti, ihan ihmettelin ku Sora ei kuitenkaan alottanu murisemista. Se ku ei yleensä hirveesti tykkää että tuomari tuolleen kovasti hyökkää. :D
    -S&S-

    VastaaPoista
  5. Minä katoinkin siinä, että aika kovakouraisesti se siinä Soraa kopeloi. Noh, Tuikkeeseen ei tuomari koskenut sormellansakaan. :D Mutta kiva oli nähdä siskoa ja toivottavasti nähdään vielä uudestaan! :)

    VastaaPoista
  6. Jep kiva oli nähdä.:) Varmasti törmätään vielä uudestaan, meillä on seuraavaks suuntana Jyväskylän näyttelyt marraskuussa, sillon pitäis Soralla olla turkkikin jo niin pääsee metsästämään sieltä sitä ERIä.:)
    -S&S-

    VastaaPoista