tiistai 17. elokuuta 2010

Akitojen erikoisnäyttely Heinolassa, 15.8

Viime sunnuntai meni taas vaihteeksi kivasti koiranäyttelyssä, tällä kertaa akitojen erikoisnäyttelyn merkeissä. Akitoja oli mukavat 12 kappaletta, mutta ei kuitenkaan mikään huima määrä. Pitäisi saada oikein rotuspesialisti akitoille, mielellään japanilainen, niin eiköhän määrä lähtisi huimaan nousuun. Tuomarina tänä vuonna akitoilla oli Saija Juutilainen, joka muuten oli äärettömän mukava tuomari! Jutusteli ainakin meille kehässä ihan tuttavallisesti ja sai meikäläisenkin jännityksen katoamaan. Ehkä rentouduin kehässä jopa hieman liikaakin, en nimittäin loppua kohden jaksanut keskittyä Tuikkeen esittämiseen. :D Noh, tämä neiti tuntuu kyllä osaavan esiintyä ihan yksikseenkin. Kehässä olikin peräti kaksi harjoitusarvostelijaa ja kaikki koirat joutuivatin pitkään ja tarkkaan syyniin. Pitkään jouduttiin seisomaan ja juoksemaankin paljon, mutta Tuike selviytyi siitä mahtavasti. Tuomari oli erittäin asiallinen ja tunsi rodun hyvin.

Sisarukset Yukai ja Tuike kehässä


Tuomari ihastelee Tuiketta

Tuikkeella oli kaverinaan kehässä junioriluokassa kaunis sisko Yukai, jonka kanssa Tuike tuli tosi hyvin juttuun! Siinä maassa ne siskokset makailivat vierekkäin kuin kaksi marjaa ja olivat ihan relax. :) Niitä ei näyttelytouho hätkäyttänyt. Harmi etten saanut siskoksista kivaa yhteiskuvaa, äiti kun seikkaili kameran jossain muidenkin kehien laidalla. Kehään sitten mentiin ja molemmat siskokset saivat punaiset nauhat, molemmat kuulema tarvitsevat vielä aikaa, mikä on aivan totta. Tuike voitti junioriluokan eli kokonaistulokseksi tuli JUN EH1! Arvostelut olivat molemmilla siskoksilla aivan mahtavat ja erityisesti molempien luonteita kehuttiin! :) Ja arvostelua:

"11 kk. Miellyttävä, hyvärunkoinen juniori, jolla sopivasti luustoa. Hyvin kaunis nartun pää ja ilme. Hyvä purenta. Voimakkaasti kallistuneet korvat. Riittävät kulmaukset. Vahvat käpälät. Erinomainen hännän pituus. Kaunis syvä brindle väri. Riittävä urajiro. Hieno luonne. Liikkuu vielä pentumaisesti ja takakorkeasti. Tarvitsee aikaa kehittyäkseen."

Eli vielä raitapaita saa rauhassa kasvaa. :) Muuten arvostelu oli todella hyvä. Tuomari todellakin kehui useaan otteeseen Tuikkeen luottavaisuutta ja avoimuutta, mistä olen erityisen ylpeä. Lisää kuvia näyttelystä löytyypi koirien kuvagalleriasta. Mitään suurempia kuulumisia ei oikeastaan ole, muuta kuin allekirjoittanut on aloittanut nyt lukion. Päivät ovat pitkiä ja koirat ovat joutunut olemaan pitempään yksin kotona kuin ennen, mutta onneksi koiria se ei ole hätkäyttänyt ollenkaan (paitsi aikaistuneet aamulenkit tuntuvat olevan Tuikkeelle yhtä tuskaa). Mutta onneksi on myös lyhyempiä päiviä. Ja pian Neela pääsee metsästyskauden nyt käynnistyessä hirvimetsälle, tänään isä aloitti sen sorsametsän merkeissä. Pian myös Neela pääsee tositoimiin ja toivottavasti saan isää myös painostettua viemään Neelaa haukkukokeisiin. Seuraavia näytelmiä en ole vielä suunnitellut, sillä Tuike on pärjännyt näyttelyissä paremmin kuin odotin aluksi. Lokakuusssa Lahti KV kiinnostaisi, sillä en ole ikinä käynyt siellä. Myös marraskuussa Jyväskylä KV olisi myös harkinnassa, sillä olisi mukava nähdä taas Sora siskoa ja akitaimmeisiä ylipäätänsä. Perinteistä Voittaja-näyttelyä joulukuussa Helsingissä menen ainakin katsomaan, saa nähdä pyörähtäisikö Tuikekkin kehässä. Mutta ennen näitä mahdollisia tapahtumia on vuorossa Akita ry:n Kesäpäivät Kuopiossa huomenna, siellä sitten nähdään! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti