sunnuntai 25. syyskuuta 2011

"Mistä näitä sertejä oikein tulee?" & kuulumisia

Ilma sen kuin vain viilenee ja hihnan pääkin onnistui saamaan syysflunssan. Syksyn alku on ollut hyvin tapahtumarikas tapaamisineen ja näyttelyineen, mutta nyt on luvassa pientä taukoa. Suurin uutinen on se, että Tuike täytti 22.9. 2 vuotta! :) Myös meikäläinen vanheni taas vuoden samana päivänä. Tuike pääseekin metsästämään viimeistä sertiään marraskuussa Jyväskylä KV:n merkeissä molempina päivinä, jospa viimeinen serti silloin irtoaisi. Mutta eiköhän viimeistään ensi vuoden puolella raitapaidasta muotovalio saada. Tässä välissä ei ole (vielä) mitään suunnitelmia, joten saamme "vetää henkeä" hetken koiramaisista touhuista.

10.9. vierailimme kennel Viribus Unitis-tapaamisessa Jaalassa kestikartano Aurantolassa, jonne meidät oli ystävällisesti kutsuttu. Viikonloppu oli todella hauska, ehkä hieman liiankin. ;) Kiitos vain kutsusta! Mukavaa oli jälleen tutustua uusiin akitoihin ja näiden omistajiin. Mökkikaverina meillä oli Emilia Danny-alaskanmalamuuttinsa kanssa, jonka kanssa Tuike tuli oikein hyvin juttuun.

11.9. suuntasimme Jaalasta aamulla kohti Porvoota, kansallinen näyttely mielessä. Tuike esiintyi tapansa mukaan hyvin ja neidin tulokseksi tulikin PN2 & SERT! :) Sain myös esittää akitauroksen Tamatoran (Tamagumo Go Mogami Igarashi), joka oli ensimmäistä kertaa ikinä näyttelyssä. Tamatora sai hienosti EH:n, niinkuin näyttelyn muutkin pojat.

18.9. olikin vuorossa akitojen erikoisnäyttely Heinolassa, jossa akitoja oli varsin mukava määrä, 15 kpl. Mukava oli jälleen nähdä tuttuja, erityisesti Tuikkeen siskoa Yukaita (Vuorenvarman Kuiskaaja) ja niin ikään Tuikkeen kasvattajaa Nooraa. :) Kehään sitten lähdimme, mutta odotukset eivät olleet korkealla tuomarin tiukkuuden vuoksi. Tuike kuitenkin miellytti tuomaria ja raitapaidan kokonaistulokseksi tuli PN2 & SERT! VAU! Hienointa tästä tuloksesta teki paras narttu-kehän laadukkuus ja tuomarin tiukkuus. Hyvä Tuike! :) Ennen kotiinpaluuta ostimme Tuikkeelle makkaravetolelu, joka on ollut myös Neelalla kovassa käytössä. Kuvagalleriasta löytyy kuvia näyttelystä.

24.9. kävimme mätsärissä Liperissä, jonne otin mukaani vain Tuikkeen, sillä oletin Neelan lähtevän aamulla metsälle (tosiasiassa lähti kuitenkin vasta tänään). Seuranamme meillä oli jälleen ystäväni Hanna japaninpystykorva Shiron ( Snowtime´s Isshou Go) kanssa. Hienosti meni molemilla koiruuksilla: Shiro junioreiden PUN ei sij. ja Tuike avoimen luokan PUN3! Hyvä karvakorvat! Mätsärin jälkeen menimmekin meille, jossa kaikki kolme koira touhusivat keskenään. Shiro innostui naisseurasta välillä liikaakin. ;)

Seuraava näyttely meillä onkin tosiaan "vasta" marraskuussa Jyväskylä KV:n merkeissä ja valioituminen mielessä. Tuike pääseekin silloin ensimmäistä kertaa avoimeen luokkaan. Näyttelyvuosi huipentuu perinteisesti Helsingissä Helsinki Winner- ja Voittaja-näyttelyn merkeissä. Erityisesti Voittajassa kiinnostaa japanilainen tuomari! Siellä nähdään! Loppuun näyttelyiden arvostelut ja sekalaisia kuvia:

Porvoo KR, 11.9.2011, akitoja 7 kpl
"Good type. Correct head. Harmonic body. Typical tail. Good movement." - Maria Teresa Fassio, Italia NUO ERI1, SA, PN2, SERT

Todella lyhyt ja tyhjentävä arvostelu. Olisin toivonut hiukan enemmän sisältöä.

Akitojen erikoisnäyttely Heinolassa, 18.9.2011, akitoja 15 kpl (joista narttuja 10 kpl)
"Ihannekokoa pienempi. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä pään sivuprofiili. Hyvä kallo-osa. Hyväasentoiset, sopivasti eteenpäin kallistuneet, hieman kookkaat korvat. Tummat hieman pyöreät silmät. Hyvä purenta. Hyvä kaula. Hieman tuhti runko. Hyvin kulmautunut etuosa, niukka polvikulmaus. Oikein kiinnittynyt häntä. Hyvä karvanlaatu. Riittävä sivuaskeleen pituus. Esiintyy hyvin." - Juha Putkonen NUO ERI1, SA, PN2, SERT

Säkä tuolloin mitattuna 58,5 cm.

Ryhmäkuva VU-päiviltä, (c) Emilia Honkanen

(c) Emilia Honkanen

Porvoo KR

Neiti palkintojensa kera

Akitojen erikoisnäyttely

Siskokset Tuike ja Yukai :)

Ja taas serti

Neela tykkää makkaravetolelusta

Kuin myös Tuike

2-vuotias raitapaita kera synttärilahjansa :)

6 kommenttia:

  1. Tuike on todellä nätti tyttö, aivan niinkuin siskonsakin! Varmasti nappaatte tuon viimeisen sertin aivan lähiaikoina. Pidämme peukkuja ja tassuja täällä Mitsun kanssa ja seuraamme Jyväskylän näyttelyn tuloksia! :)

    VastaaPoista
  2. Tuike kiittää! :) Rapsutuksia Mitsulle ja kissoille!

    VastaaPoista
  3. Myöhästyneet onnittelut molemmille! Tuike on kyllä nättimys!

    VastaaPoista
  4. Tuike ja hihnanpää kiittävät! Rapsutuksia myös Kairalle! :)

    VastaaPoista
  5. On tuo siskosten kuva vaan tosi upea, Yukai näyttää ihan Soralta tuossa.. :') Jos ei vaan haittaa niin pöllin itelleni talteen tuon kuvasen, saan sitten leveillä kaikille että näin upeita siskoja enkeli-Soralla on. :)

    VastaaPoista
  6. Juu, siitä vaan. :) Rapsutuksia Suki-neidille! Siitä tulee kyllä hieno <3

    VastaaPoista